«Цьогоріч сезон бурякопереробки буде мабуть найважчим», – Гнідавський цукровий завод

Сезон бурякопереробки для сільгоспвиробників був на порядок кращий, ніж для підприємства, адже якщо ти виростив гарний врожай, то з кожного гектара цукрового буряка минулоріч можна було отримати 2-3 тисячі доларів чистого прибутку. Продовжити читання “«Цьогоріч сезон бурякопереробки буде мабуть найважчим», – Гнідавський цукровий завод”

«Цукровий голод» нам не загрожує, але низьких цін не буде

Через захмарні газові ціни собівартість цукру неабияк зросте, тож багато підприємств галузі взагалі не хочуть починати виробничий сезон

10 цукрових заводів із 33-ох, які виготовляли солодку продукцію у нинішньому сезоні (з 1 вересня 2021 до 31 серпня 2022 року), восени не планують розпочинати роботу.

Продовжити читання “«Цукровий голод» нам не загрожує, але низьких цін не буде”

«Цьогоріч у нас дві проблеми – війна і ціна на енергоносії», – заступник директора Гнідавського цукрового заводу

Якби на на Гнідавському цукровому заводі не диверсифікували виробництво, то сезон можна було б і не розпочинати. Продовжити читання “«Цьогоріч у нас дві проблеми – війна і ціна на енергоносії», – заступник директора Гнідавського цукрового заводу”

Стан посівів цукрових буряків оцінюють як задовільний

Стан посівів цукрових буряків усіх бурякосійних областей переважно задовільний. Випадання дощів та помірні температури повітря сприяли розвитку церкоспорозу, пероноспорозу, фомозу на 5-14% рослин. Продовжити читання “Стан посівів цукрових буряків оцінюють як задовільний”

Гнідавський цукровий завод запуститься у вересні

Гнідавський цукровий завод планує розпочати свою роботу на початку вересня. Про це у коментарі повідомив заступник директора підприємства з питань сировини Олександр Нікішин. Продовжити читання “Гнідавський цукровий завод запуститься у вересні”

«Ми переробимо всю сировину до останнього буряка, а люди отримають цукор», – Гнідавський цукровий завод

Сезон цукроваріння 2022 року матиме свої особливості. Цьогоріч в зоні бурякосіяння Гнідавського цукрового заводу сировини достатньо. Продовжити читання “«Ми переробимо всю сировину до останнього буряка, а люди отримають цукор», – Гнідавський цукровий завод”

Гнідавський цукровий завод запуститься вчасно

На Гнідавському цукровому заводі триває підготовка до сезону 2022 року аби робота підприємства стартувала вчасно, а партнери сільгоспвиробники не турбувалися за майбутній врожай. Про це нам повідомив заступник директора з питань  сировини Олександр Нікішин. Продовжити читання “Гнідавський цукровий завод запуститься вчасно”

Чи буде цукор в Україні? Прогноз та аналітика від Олександра Коротинського

2022-й нелегкий для всіх. І для цукрової галузі також. Здорожчання вирощування цукрових буряків, зменшує привабливість культури та призводить до збільшення собівартості цукру. Незважаючи на це, українські господарства засіяли цукровими буряками 182 тис. га, що лише на 44 тис. га менше у порівнянні з 2021 роком. Продовжити читання “Чи буде цукор в Україні? Прогноз та аналітика від Олександра Коротинського”

За добривом під посівну на Гнідавський цукровий завод

Мелясна барда – це залишок від переробки цукрових буряків. Сільгосппідприємства використовують це органічне добриво для підживлення ґрунтів. Чим вигідна співпраця Гнідавського цукрового заводу і фермерів? Продовжити читання “За добривом під посівну на Гнідавський цукровий завод”

«Ціна на цукор тримається навіть на рівні нижче собівартості його переробки», – Василь Муха

Ціни на цукор будуть зростати, так як і всі ціни на продукти першої необхідності, враховуючи колосальне підвищення вартості енергоносіїв. Про це у коментарі заявив директор Гнідавського цукрового заводу Василь Муха. Продовжити читання “«Ціна на цукор тримається навіть на рівні нижче собівартості його переробки», – Василь Муха”