«Ціна на цукор тримається навіть на рівні нижче собівартості його переробки», – Василь Муха

Ціни на цукор будуть зростати, так як і всі ціни на продукти першої необхідності, враховуючи колосальне підвищення вартості енергоносіїв. Про це у коментарі заявив директор Гнідавського цукрового заводу Василь Муха.

«Однак завдяки тому, що цукрові заводи, зокрема і Гнідавський запуcтилися і працювали, маємо надію на те, що критичного підвищення ціни на цукор не буде», – каже директор підприємства.

До слова, сьогодні ціна на цукор тримається навіть на рівні нижче собівартості його переробки.

Національна асоціація цукровиків України «Укрцукор», Українська спілка промисловців та підприємців, а також Рада підприємців при Кабінеті міністрів України звернулись до прем»єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням передбачити в держбюджеті на 2022 р. дотації для виробників цукру.

«Для виготовлення цукру українським заводам цьогоріч знадобиться не менше 300 млн кубометрів природного газу. Через ріст цін на блакитне паливо частина підприємств не зможе організувати виробництво, а сільгоспвиробники, які вклали в це кошти, зазнають значних збитків», — пояснюють спеціалісти.