«Буряк гарна культура, просто його відвикли вирощувати», – директор Гнідавського цукрового заводу Василь Муха

Сезон бурякопереробки для сільгоспвиробників був на порядок кращий, ніж для підприємства, однак, волинські фермери диверсифікують виробництво аби не бути в «мінусі».

Про це в коментарі заявив директор Гнідавського цукрового заводу Василь Муха.

«В свою чергу, ми маємо надію, що ті господарства, які працюють з нами багато років привозитимуть цукровий буряк і надалі, а посіви буряка в сезоні 2022 року тільки збільшуватимуться. Гнідавський цукровий завод готовий переробити увесь цукровий буряк, який привезуть на підприємство», – каже директор заводу.

Усього минулоріч на Волині засіяли близько восьми тисяч гектарів буряків. До слова, років 30 тому сіяли більше тридцяти гектарів.

А ціна на цукор нині – близько 24 гривень за кілограм. Цікаво, що собівартість для виробника – не сильно відрізняється. Важливий чинник, що вдарив по заводах – ціна на газ.

“Буряк гарна культура, просто його відвикли вирощувати, але рентабельність для господарств є велика, вона не може навіть порівнюватися з зерновими”, – каже директор Гнідавського цукрового заводу Василь Муха.