Виробництво цукру вперше за три роки впаде нижче рівня оцінки глобального споживання

Виробництво цукру у світі в 2019-2020 роках скоротиться другий рік поспіль і вперше за три роки впаде нижче рівня оцінки глобального споживання.

Такий прогноз оприлюднила ФАО у своїй новій доповіді «Продовольчий прогноз».

Зокрема, передбачається розширення торгівлі цукром, причиною чого стануть низькі ціни та відновлення запасів у деяких традиційних країнах-імпортерах.

«Поки очікування дефіциту у виробництві цукру в світі в сезоні 2019-2020 років практично ніяк не позначилося на міжнародних цінах на цукор, які падають з середини 2017 року і перебувають нижче оцінюваного рівня виробничих витрат для більшості світових виробників», – ідеться в повідомленні.

Крім того, індекс цін ФАО на цукор у червні погіршив тенденцію, піднявшись на 7,4%, порівняно з попереднім місяцем, і відмінивши половину квітневого падіння через підйом міжнародних цін на нафту, а також зниження врожаїв більше, ніж очікувалося, в Індії та Таїланді, які є, відповідно, найбільшим світовим виробником цукру та другим за величиною експортером.