«Україна, за прогнозами спеціалістів, не забезпечить себе цукром власного виробництва», – Ростислав Новосад

Сезон переробки і заготівлі цукрового буряка в 2019 році має ряд особливостей.  За останні два роки спостерігалася не досить позитивна тенденція по ціні цукру, а це призвело до «вимивання» обігових коштів, а також відсутність мотивації для фермерських господарств сіяти цукровий буряк, адже ціна цукру досягла мінімуму за останнє десятиліття.

Про це в коментарі розповів директор Гнідавського цукрового заводу Ростислав Новосад.

Читайте також: На Гнідавському цукровому заводі показали як «народжується» цукор. ФОТОРЕПОРТАЖ

«Ми переглянули стратегію роботи нашого підприємства. З 42 заводів, які працювали в минулому році, цьогоріч задекларували бажання працювати лише 32 заводи. Україна, за прогнозами спеціалістів, не забезпечить себе цукром власного виробництва», – розповідає Ростислав Новосад.

За словами керівника, цьогоріч вони переглянули напрямки розвитку підприємства і початок сезону розпочався з оптимальною підготовкою до переробки «солодкого кореню». Політика підприємства спрямована на те, щоб переробити всю продукцію, яку виростили селяни, аби їх важка праця не була марною.

Читайте наші новини на сторінці у Facebook