В Україні може значно подорожчати цукор

уртово-відпускні ціни на цукор в 2019-2020 маркетинговому році (МР, вересень 2019 – серпень 2020) можуть зрости на 18% в порівнянні з попереднім маркетинговим роком у зв’язку зі скороченням виробництва цієї продукції, повідомляє УНІАН, з посиланням на прес-службу Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) “Укрцукор”. 

Згідно з повідомленням, за оцінками асоціації, виробництво цукру в 2019-2020 МР може становити 1,1-1,2 млн тонн, що на третину менше, ніж роком раніше.

“Таке зменшення пов’язане, насамперед, зі скороченням посівних площ під цукровим буряком та несприятливими погодними умовами. Засуха і відсутність вологи в ґрунті негативно позначилися на розвитку цукрових буряків, і станом на 1 серпня цукрові буряки масово втрачають вагу бадилля, що, в свою чергу, призведе до низької цукристості», – цитує прес-служба заступника голови правління асоціації Руслану Яненко.

Однак, додали в прес-службі, ріст і розвиток цукрових буряків пригнічують не тільки несприятливі погодні умови, але й поширення хвороб рослин.

“Волога і холодна весна спровокували появу в господарствах коренеплодів, які цвітуть, що призведе до зниження цукристості і зменшення маси коренеплодів, а це, в свою чергу, ускладнить зберігання і переробку буряків. Такий цукровий буряк треба викопати і відвантажити на заводи в першу чергу”, – сказано в повідомленні.

За оцінками асоціації, в Україні в цьому сезоні працюватиме 32 цукрових заводи.

За даними НАЦУ “Укрцукор”, посівні площі під цукровим буряком в 2019 році скоротилися на чверть.

Читайте наші новини на сторінці у Facebook