На Гнідавському цукровому заводі продовжують обробляти поля фільтрації

Вчора громадські активісти побували на Гнідавському цукровому заводі, де поспілкувалися заступником директора Одеського інституту мікробіотехнології, доктор біологічних наук Віктором Бобейком. Останній розповів про ряд заходів, які проводяться на полях фільтрації Гнідавського цукрового заводу аби унеможливити поширення будь-яких запахів.

«Ми використовуємо розробки Одеського інституту мікробіології  та відібрали активні штами для біотрансформації. На сьогодні нам вдалося зупинити наростання негативного запаху на тих проблемних картах полів фільтрації. Для цього були використані дозволені мікроорганізми деструктори. Препарат вноситься на поле фільтрації методом розпилення на кожний визначений сектор. Вони проводять деструкцію органічних рештків, а також нейтралізацію всіх неприємних запахів. При діяльності цих мікроорганізмів процес поширення неприємних запахів не повториться», – розповідає Віктор Бобейко.

Також мікробіолог розповів, що саме виробництво, яке використовується підприємством БіОПЕК жодної загрози здоров’ю та життю людей не несе.

Також цього дня громадські активісти побували і на полях фільтрації Гнідавського цукрового заводу.

Читайте наші новини на сторінці у Facebook