На полях фільтрації Гнідавського цукрового заводу розпочався моніторинг

Між ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» та  Волинською регіональною державною лабораторією Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів був укладений догорів на щоденний моніторинг ситуації навколо полів фільтрації.

Про це розповів заступник голови правління Гнідавського цукрового заводу Олександр Нікішин.

Читайте також: Гнідавський цукровий завод ініціює створення робочої групи із визначення причин смороду

«Щоденно буде проводитися моніторинг ситуації навколо полів фільтрації нашого підприємства, результати моніторингу будуть публікуватися на нашому офіційному сайті. Ми відкриті для громади і нам нічого приховувати», – наголошує посадовець.

Олександр Нікішин переконаний, що будь-які звинувачення на їх адресу щодо неприємних запахів мають бути вмотивовані, підтверджені документально, бо наразі це просто популістичні заяви.

Нагадаємо, що Гнідавський цукровий завод ініціював створення робочої групи куди мають увійти представники громадськості, міської влади, підприємства, екологічні служби, представники прилеглих сіл, які потерпають від смороду.

До слова робоча група по боротьбі зі смородом створена у Луцькій міській раді, однак представників Гнідавського цукрового заводу туди не включили та жодного разу не запросили на засідання, хоче не стомлюються стверджувати, що саме це підприємство є основною причиною неприємних запахів, які ширяться містом.

Читайте наші новини на сторінці у Facebook