«Окрім того, окремої уваги заслуговує питання утилізації побічних продуктів виробництва – меляси та жому, адже це чудова можливість для диверсифікації виробництва та збільшення прибутковості. Ринок цукру циклічний, а внутрішнє споживання щороку зменшується, тому біоенергетичний підрозділ на цукровому заводі – це уже вимога сучасного ринку», – прокоментувала Бутило.
Враховуючи попередні прогнози, щодо зменшення посівних площ під цукровими буряками, необхідно працювати над підвищенням якості і кількості сировини: збільшенням врожайності та показників цукристості, а також впроваджувати сучасні технології тривалого зберігання цукрових буряків, які дадуть змогу продовжити виробничий сезон.
«Спеціально для керівників сільськогосподарських підприємств, агрономів та сировинних служб працюватиме секція “Технологія вирощування цукрових буряків”, на якій буде розглянуто питання боротьби зі шкідниками та хворобами цукрових буряків, живлення рослин, а також передові дослідження та інновації технологій вирощування цукросировини», – пояснив аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.
Окрім експертних презентацій та аналітичних оглядів, на відвідувачів буде чекати обширна виставкова зона, де близько 30-ти компаній партнерів представлять: сучасні гібриди насіння цукрових буряків і засоби захисту рослин, обладнання для цукрових заводів та «розумні» технології, технічні рішення і техніку для збору та зберігання врожаю цукрового буряку.
Читайте наші новини на сторінці у Facebook