«Нехтування елементарним призводить до неочікуваних результатів», – Олександр Нікішин про вирощування цукрових буряків

Минулий сезон був рекордним по врожайності цукрового буряка, однак цього року похибка врожайності буде незначна. Про це у коментарі розповів заступник директора з питань сировини Гнідавського цукрового заводу Олександр Нікішин.

Читайте також: Чому люди йдуть працювати на Гнідавський цукровий завод?

«Проте, разом із ростом волога та тепла погода призвела до поширення хвороб цукрових буряків – грибкових хвороб. Там, де господарства знехтували внесенням додаткових засобів захисту, отримали неочікуваний результат – зниження цукристості буряка більше як на відсоток, а це кожне господарство недоотримує відповідно і готового продукту», – розповідає Олександр Нікішин.

Посадовець запевняє, що вирощування цукрових буряків – це дуже кропітка праця, тому що все треба робити вчасно аби мати гарний урожай, а відповідно і прибуток, бо ж нехтування елементарним призводить до неочікуваних результатів.

Однак, загалом у підприємств-партнерів Гнідавського цукрового заводу хороший врожай, тож завершивши цьогорічний сезон вони відразу вибудовують плани на майбутнє.

Читайте наші новини на сторінці у Facebook