Один день на бурякопункті Гнідавського цукрового заводу. ФОТОРЕПОРТАЖ

Із самого ранку поблизу бурякопункту ажіотаж – одні виїздять, інші заїжджають, але попри те, що сезон збору цукрових буряків у розпалі, та великий наплив автомобілів, черг ми не бачимо.

Читайте також: На Гнідавському цукровому заводі рентабельність рятують технологіями

На бурякопункті подбали про зручність здавачів сировини, запровадили комп’ютерну систему, що дає можливість швидко розвантажувати буряки і відразу за них розраховуватись. Розширено також мережу бурякопунктів. Одне слово, робиться все, щоб було добре і для заводу, і для партнерів, котрі працюють у полі.

Отже заїжджаючи на бурякопункт, яким займає чималу площу неподалік самого підприємства автомобілі, завантажені «солодким коренем» проходять процедуру зважування, все автоматично, жодного втручання і права на помилку, далі ще одна зупинка, де беруть пробу на цукристість і забрудненість сировини.

І нарешті автомобілі слідують до кагатів із буряком, від побаченого перехоплює дух: кілька десятків кагатів по 4-5 метрів у висоту кожний, а це тисячі тон цукрового буряка. Ще на вході ми пройшли інструктаж з техніки безпеки, отримали спеціальні казки та у супроводі директора бурякопункту оглядаємо первинну ланку «народження цукру».

Буряки тут не можна вивантажувати де доведеться, адже порядок у всьому: по черзі автомобілі під’їжджають до машини-розвантажувача, який і формує ці кагати.

Варто зауважити, що тут кожен знає свою роботу, одні контролюють процес зважування, інші формують кагати, треті відправляють буряки на мийку, де він пройшовши первинну обробку потрапляє на саме підприємство.

Працівники кажуть, що робота не з легких, однак не нарікають, адже мають достойні умови праці та гідну заробітну плату.

Начальник бурякопункту Василь Григор’єв, який працює тут вже майже 30 років каже, що прикрих випадків травмування не було, адже працюють майстри своєї справи. Тож нам залишається побажати Гнідавському цукровому заводу успішного сезону аби Волинь була із солодким чаєм та кавою.

Прес-служба Гнідавського цукрового заводу

Читайте наші новини на сторінці у Facebook