Цукру вистачить усім – аналітики розповіли про цьогорічне виробництво

Заводів, що виготовляють солодкий продукт цього сезону поменшає, але виробництво не впаде, переконують експерти.

Читайте також: Рада підтримала дерегуляцію ринку цукру

Українські цукрові заводи цього року виготовлять майже стільки ж цукру як і торік, незважаючи на скорочення кількості підприємств, як запустили роботу з початком нового маркетингового року. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на аналітика Pro – Consulting Анастасію Скибчук.

За її словами, у 2018-2019 МР цукру виготовлять трохи менше двох мільйонів тонн.

«Поточного року виробництво залишиться на тому ж рівні, незважаючи на скорочення кількості працюючих заводів. Про плани на цей сезон заявило 42 підприємства, проти 46 у минулому сезоні. Ми очікуємо трохи менше 2 мільйонів тонн виробленого цукру в цьому році», – зауважила експерт.

Через падіння курсу гривні собівартість української солодкої продукції у доларах зменшилася, кажуть експерти. Це дало їй додаткову перевагу на міжнародних ринках.

У 2018-му Україна експортувала на 51% більше цукру супроти аналогічного періоду 2016 року. Продали 316 мільйонів тонн продукції.

Найбільше українського цукру поїхало до Шрі-Ланки, Лівії, Туреччини, Кот-Дівуара, Азербайджану.

За матеріалами economics.unian.ua