На Гнідавському цукровому заводі продовжується модернізація виробництва. Вже сьогодні на завершальному етапі встановлення жомопресів фірми «Babbini». Обладнання призначено для віджиму жому після дифузії.
Якщо говорити про майбутнє, то у перспективі планують розпочати роботу над сушінням жому. Переговори ведуться з польською проектною організацією, що у майбутньому має підготувати відповідний проект.
Читайте також: Ростислав Новосад: від заробітчанина до директора заводу
Одним із прикладів виробництва, який допомагає рухатися в бік енергетичної незалежності України, експерти називають виробництво біоетанолу на Гнідавському цукровому заводі.
Також підприємство активно співпрацює і переймає досвід європейців, закуповує обладнання передових технологій відомих німецьких фірм «IPRO», «BMA», «APRO», «Noton», «Polimex», «Babbini».
На підприємстві підтримують тісні контакти з державною компанією «Польський цукор», з німецькою компанією «Pfeifer & Langen», з іншими іноземними компаніями. Вони вбачають у Гнідавському цукровому заводі не тільки бізнес-партнера, але й установу, в якої можна повчитися.
«Будемо працювати та розвивати цукровий завод, щоб бути кращими не тільки в Україні, але й у Європі», – запевняють на підприємстві.
Читайте наші новини на сторінці у Facebook