На Гнідавському цукровому заводі вироблятимуть цукор із сертифікатом «еко»

На Гнідавському цукровому заводі продовжуватимуть виробництво екологічно чистого цукру. Мова йде про співпрацю з підприємством «Рітер Біо Агро», який вирощує цукровий буряк без застосування будь-яких хімічних добавок.

Така співпраця розпочалася ще у 2017 році і буде продовжена цьогоріч.

Читайте також: Цукровики України обговорять експортну стратегію на Sugar World 2018

«Вони вирощують екологічно чистий буряк, який ми переробляємо у першу чергу. Підприємство отримало сертифікат «еко», однак цукор теж суттєво відрізняється від звичайного», – розповів заступник директора із питань сировини Олександр Нікішин.

Основним споживачем такого продукту є Німеччина, де доволі суворо відносяться до належної якості продукту. Цього року вищезгадане підприємство збільшило посівні площі органічного цукрового буряка із 50 гектарів до 300-хсот.  На «Рітер Біо Агро» розраховують на своїх полях підживлених органікою, а не мінеральними добривами отримати не менше 50 тонн з гектара, тому роботи для Гнідавського цукрового заводу вистачатиме.

Читайте наші новини на сторінці у Facebook